Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

19-letnik pod vplivom alkohola povzročil nesrečo, sopotnik huje poškodovan

alkohol ne

Vozniki, vozite le trezni. Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Pustite, da vas zapeljejo trezni in naj velja #cistanulacistavest

www.cistanulacistavest.si


Spletni medij 24ur.com poroča:

“V petek so policisti PU Celje obravnavali prometno nesrečo na lokalni cesti Grobelno–Platinovec. Povzročil jo je voznik začetnik pod vplivom alkohola. V vozilu so bili še trije potniki, eden od njih se je v trčenju huje poškodoval.

19-letni voznik začetnik, ki je imel v krvi nekaj manj kot promil alkohola, je v petek vozil iz smeri Grobelnega proti Platinovcu v občini Šmarje pri Jelšah in izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je v levo čez vozišče in po hribu navzdol, kjer se je vozilo prevrnilo in ob trčenju v drevo obstalo obrnjeno na streho. Poleg voznika so bili v vozilu še trije potniki, eden od njih pa se je v trčenju hudo poškodoval.

Zaradi povzročitve prometne nesreče bodo voznika kazensko ovadili.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.