Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Huda prometna nesreča na Soški cesti, 45-letnik huje poškodovan

Razbit avto

Na spletnem mediju 24ur.com poročajo:

“Med Solkanom in naseljem Plave na Soški cesti se je v torek zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov. 45-letni voznik je bil huje telesno poškodovan, 25-letni voznik lažje, tretji voznik ni poškodovan. Huje poškodovani voznik je nesrečo povzročil z nepravilnim prehitevanjem tovornega vozila.

Ob pol šesti uri popoldan se je na glavni cesti med naseljem Plave in Solkanom zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov. Prometni policisti so na kraju ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja 45-letnega voznika. Med vožnjo med naseljem Plave in Solkanom je začel prehitevati pred seboj vozeče neznano tovorno vozilo v trenutku, ko je nasproti pripeljal 25-letni voznik drugega osebnega avtomobila. Zgodilo se je čelno trčenje. Po trčenju je osebni avtomobil 45-letnega voznika odbilo nazaj na njegovo smerno vozišče, kjer je trčil še v tretji osebni avtomobil, s katerim se je za njim pripeljal 26-letnik. 

45-letnik je bil v nesreči huje poškodovan, lažje poškodovan je bil 25-letni voznik. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom iz vozila rešili huje poškodovanega voznika. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so oba poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policija je o prometni nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe, in sicer preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Policisti PP Nova Gorica bodo zoper povzročitelja uvedli tudi prekrškovni postopek. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo s pisnim poročilom obvestili tudi okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.”

Vir.