Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Huda prometna nesreča na Soški cesti, 45-letnik huje poškodovan

Razbit avto

Na spletnem mediju 24ur.com poročajo:

“Med Solkanom in naseljem Plave na Soški cesti se je v torek zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov. 45-letni voznik je bil huje telesno poškodovan, 25-letni voznik lažje, tretji voznik ni poškodovan. Huje poškodovani voznik je nesrečo povzročil z nepravilnim prehitevanjem tovornega vozila.

Ob pol šesti uri popoldan se je na glavni cesti med naseljem Plave in Solkanom zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov. Prometni policisti so na kraju ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja 45-letnega voznika. Med vožnjo med naseljem Plave in Solkanom je začel prehitevati pred seboj vozeče neznano tovorno vozilo v trenutku, ko je nasproti pripeljal 25-letni voznik drugega osebnega avtomobila. Zgodilo se je čelno trčenje. Po trčenju je osebni avtomobil 45-letnega voznika odbilo nazaj na njegovo smerno vozišče, kjer je trčil še v tretji osebni avtomobil, s katerim se je za njim pripeljal 26-letnik. 

45-letnik je bil v nesreči huje poškodovan, lažje poškodovan je bil 25-letni voznik. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom iz vozila rešili huje poškodovanega voznika. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so oba poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policija je o prometni nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe, in sicer preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Policisti PP Nova Gorica bodo zoper povzročitelja uvedli tudi prekrškovni postopek. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo s pisnim poročilom obvestili tudi okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.