Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Poljski voznik napihal več kot dva promila

alkohol-in-vožnja

Spletni medij 24.ur poroča:

V Velenju so policisti ustavili poljskega voznika, ki je imel v krvi nekaj več kot dva promila alkohola, s čimer si je prislužil 18 kazenskih točk in 1200 evrov globe. Okoli promil alkohola pa sta v krvi imela tudi voznika, ki sta povzročila prometni nesreči na celjskem.

Velenjski policisti so v torek okoli poldneva na Šaleški cesti v Velenju obravnavali poljskega voznika tovornega vozila, ki je vozil pod močnim vplivom alkohola. Kot so sporočili s PU Celje, je imel v krvi nekaj več kot dva promila alkohola. Policisti so voznika pridržali ter mu izrekli 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Celjski policisti pa so v bližini Šmartinskega jezera obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila okoli 14. ure in jo je povzročil voznik, ki je pod vplivom alkohola zapeljal na nasprotnosmerno vozišče in trčil v drugo vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Povzročitelj, ki je imel v krvi nekaj več kot promil alkohola, se ni poškodoval, sta se pa lažje poškodovala voznik in sopotnik v drugem vozilu.

Tudi v Topolšici se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil pijan voznik. Nekaj čez polnoč je zapeljal z vozišča in zdrsel po strmini ter se ustavil tik pred stanovanjsko hišo. V nesreči se je lažje poškodoval.

Policisti ob tem ponovno opozarjajo, da alkohol izjemno negativno vpliva na voznikovo zaznavanje, zaradi česar obstaja veliko večja verjetnost udeležbe v prometni nesreči. Z višjo stopnjo alkohola v organizmu se močno poveča tudi verjetnost za povzročitev najhujših prometnih nesreč, v katerih zaradi pijanih voznikov umirajo nedolžni ljudje, še opozarjajo policisti in dodajajo, da nikar ne vozite, če ste uživali alkohol.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.