Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

24-letnica v Slovenski Bistrici z avtom trčila v stavbo trgovskega centra

Policija

Spletni medij 24.ur poroča:

Mariborski policisti so obravnavali dve nesreči, ki sta ju povzročila voznika pod vplivom alkohola. Na območju Slovenske Bistrice je 24-letnica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v stavbo, nato pa peš odšla s kraja dogodka. V Mariboru pa je 45-letnik trčil v vozilo 26-letnice in s kraja pobegnil, a se je pozneje vrnil. Ker je vozil tudi brez vozniškega dovoljenja, so mu policisti avtomobil zasegli.

Nekaj po polnoči je na območju Slovenske Bistrice 24-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste in trčila v trgovski center. Svoj avto je nato pustila na kraju nesreče in od tam peš odšla, vendar so jo policisti kmalu izsledili v bližini.

Ugotovili so, da je vozila tudi pod vplivom alkohola, preizkus z alkotestom je pokazal prisotnost 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi bolečin, ki jih je čutila, je na kraj dogodka prišlo reševalno vozilo in jo odpeljalo v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da se je v nesreči hudo poškodovala.

Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje, nadaljnji postopek zoper njo pa sledi na okrajnem sodišču za prekrške.

V Mariboru voznik pobegnil s kraja nesreče

V Mariboru pa je nekaj pred 21. uro 45-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v 26-letno voznico osebnega avtomobila in s kraja pobegnil, vendar se je kasneje sam vrnil.

Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (preizkus z alkotestom je nameril prisotnost 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku) in brez vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli, so sporočili s PU Maribor.”

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.