Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na cesti Kranj–Medvode umrla voznica

08012021

Gorenjski prometni policisti so na regionalni cesti  Kranj– Medvode obravnavali hudo prometno nesrečo, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila. 

Kot so sporočili s PU Kranj, okoliščine kažejo, da je voznica po prehitevanju tovornega vozila izgubila nadzor nad avtomobilom in med drsenjem silovito trčila v drugo tovorno vozilo, ki je peljalo nasproti. Policisti  na kraju še vedno izvajajo aktivnosti, cesta je še zaprta. 

Lani je na gorenjskih cestah umrlo 11 udeležencev, leto prej devet. Kranjski policisti pozivajo k previdnosti in  izogibanju tveganjem, ki vodijo v nesreče. “Vozite s prilagojeno hitrostjo, na zadostni varnostni razdalji, izogibajte se prehitevanju,  pazite na križiščih, bodite pripeti z varnostnim pasom, med udeležbo v  prometu ne uporabljajte telefona in spoštujte prometna pravila. Pešci bodite vidni in previdni,” svarijo policisti. 

Lani so gorenjski policisti prvo smrtno nesrečo obravnavali februarja. Na Lipcah je voznik trčil v drugo vozilo. Povzročitelj je umrl, poškodovanih je bilo še šest oseb. Februarja je na območju Gorenje vase umrl voznik, ki je zapeljal s ceste. Umrl je v bolnišnici. Marca je na območju Brda pri Kranju umrl kolesar. Junija se je v Trebiji smrtno ponesrečil motorist, julija pa je po trčenju umrl voznik v Podbrezjah. Avgusta, septembra in oktobra sta vsak mesec umrla po dva udeleženca, skupno šest. Avgusta je v eni nesreči voznik trčil v železniški nadvoz v Vrbi, v drugi nesreči pa je v okolici Kranja voznik zapeljal s ceste in umrl. Septembra sta v eni nesreči v Selški dolini umrla motorist in potnica na motornem kolesu, oktobra pa voznica pri Spodnjem Brniku in še motorist v Lescah, so spomnili na PU Kranj. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.