Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Robert Štaba za Novice Svet24: Do Vizije NIČ nas vodijo različna odrekanja, prepovedi ali pa osebna rast

novice svet 24 06012021

Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot je za Novice Svet24 podal komentar na statistiko prometne varnosti preteklega leta in se med drugim navezal na uresničljivost Vizije NIČ.

»Leto 2020 je na področju varnosti cestnega prometa drugačno. Covid-19 in z njim vsi ukrepi države nam lahko torej predstavljajo pozitiven izziv. Izziv slehernega izmed nas, da se da, da zmoremo, da znamo, zavarovati lastna in tuja zdravja in življenja, tudi na cestah. Ni dvoma, da je največ rezerve skrito ravno v nas sami – kot udeležencih v cestnem prometu. Prevedeno v našem obnašanju in ravnanju v cestnem prometu. Vizijo NIČ je možno doseči in živeti, da je živa, le poti do nje so lahko različne.«

Robert Štaba

»Do uresničljivosti Vizije NIČ nas vodijo različna odrekanja, prepovedi ali pa osebna rast, odnos in kultura nas udeležencev. Torej izbiro imamo. In lepše je biti svoboden in obenem odgovoren z zavedanjem, da se je vredno boriti za vsako prihranjeno življenje posebej. Ker ne šteje samo življenje posameznika, temveč tudi življenje bližnjih, ki ga izgubijo, pa ni všteto v statistiko. Torej, prispevamo lahko mnogo, mnogo več.«

Robert Štaba

Celoten članek na voljo za branje tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.