Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

E-delavnice za učence 3.VIO, dijake ter starše in učitelje

E-delavnice 02

Na Zavodu Varna pot že vrsto let izvajamo preventivno-izobraževalne programe za otroke, starše in pedagoške delavce od vrtca pa vse do srednje šole. Poleg obstoječih izobraževalnih programov »Živimo Vizijo NIČ« smo za vas pripravili E-IZOBRAŽEVALNE PROGRAME, webinarje, ki so namenjeni 3. VIO, staršem, učiteljem oziroma kolektivom OŠ.

Obdobje s Covid-19 nam je pri podajanju različnih vsebin, oblik delavnic in predavanj prineslo nekaj novih izzivov. Pri tem mislimo delo na razdaljo, od doma ipd. Izvajanje delavnic, ki smo jih v preteklem šolskem letu in še prej, izvajali v vaših šolah so tako obstale v planih izvajanja. Številni otroci in starši, so bili zaradi virusa in navedene oblike dela v živo, prikrajšani za doživeto življenjsko izkušnjo s področja varne mobilnosti. Ob prisotnosti virusa pa žal nismo doživeli upada na področju mobilnosti, temveč so se naše aktivne vloge v cestnem prometu še intenzivirale in morebiti spremenile določene oblike in vzorce vlog od pešcev, kolesarjev, potnikov ali voznikov različnih prevoznih sredstev. Torej izziv več, da otrokom, staršem in učiteljem vsebine ponudimo na primeren in NOV način.

Skupaj z vami, določenimi vzgojitelji in učitelji smo izdelali E programe: zv0zi, 5 x STOP je kul, Rdeča luč za starše in Vizija NIČ, ki jih lahko planirate tudi v vaših programih za šolsko leto 2020/21.

Več o posameznih delavnicah preberite tukaj.


Pia Golob, ambasadorka Zavoda Varna pot, ki že 3 leta aktivno izvaja preventivno-izobraževalne delavnice na temo varne mobilnosti.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.