Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zaradi neupoštevanja signalizacije in prehitre vožnje ustavili 20-letnega voznika pod vplivom prepovedanih drog

Policija

Mediji poročajo, da so v nedeljo zjutraj policisti v Črnučah opravljali kontrolo prometa in začeli s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljati voznika osebnega vozila, ki pa znakov ni upošteval in je vožnjo nadaljeval v smeri Domžal.

Med vožnjo voznik ni upošteval cestnoprometne signalizacije, vozil je prehitro in skoraj povzročil prometno nesrečo. Policistom ga je uspelo ustaviti šele s pomočjo sredstev za prisilno ustavljanje vozil v naselju Kapla. Ko ni mogel več nadaljevati vožnje, je zapeljal na travnik, izstopil iz vozila in pričel vpiti na policiste. 

Z uporabo prisilnih sredstev so 20-letnika obvladali, pri tem pa je voznik policista ugriznil v roko. Policist je pri tem utrpel lažje poškodbe.

Vozniku je bil odrejen test alkoholiziranosti, ki je bil sicer negativen, je pa pozitivni rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog. 

Policija prosi morebitne priče dogodka in osebe, ki so bile med vožnjo v nedeljo morebiti ogrožene, da se zglasijo na policijski postaji Ljubljana Bežigrad na naslovu Posavskega ulica 3. Lahko pa pokličejo tudi na telefonsko številko 01 589 60 00 ali 113, piše STA.

Vir: STA, 24ur.com in Siol.net.