Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zaradi neupoštevanja signalizacije in prehitre vožnje ustavili 20-letnega voznika pod vplivom prepovedanih drog

Policija

Mediji poročajo, da so v nedeljo zjutraj policisti v Črnučah opravljali kontrolo prometa in začeli s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljati voznika osebnega vozila, ki pa znakov ni upošteval in je vožnjo nadaljeval v smeri Domžal.

Med vožnjo voznik ni upošteval cestnoprometne signalizacije, vozil je prehitro in skoraj povzročil prometno nesrečo. Policistom ga je uspelo ustaviti šele s pomočjo sredstev za prisilno ustavljanje vozil v naselju Kapla. Ko ni mogel več nadaljevati vožnje, je zapeljal na travnik, izstopil iz vozila in pričel vpiti na policiste. 

Z uporabo prisilnih sredstev so 20-letnika obvladali, pri tem pa je voznik policista ugriznil v roko. Policist je pri tem utrpel lažje poškodbe.

Vozniku je bil odrejen test alkoholiziranosti, ki je bil sicer negativen, je pa pozitivni rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog. 

Policija prosi morebitne priče dogodka in osebe, ki so bile med vožnjo v nedeljo morebiti ogrožene, da se zglasijo na policijski postaji Ljubljana Bežigrad na naslovu Posavskega ulica 3. Lahko pa pokličejo tudi na telefonsko številko 01 589 60 00 ali 113, piše STA.

Vir: STA, 24ur.com in Siol.net.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.