Ob martinovem poostren nadzor prometa

Svetovni dan spomina obeležuje 25. obletnico
November 10, 2020
Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč 2020 v Sloveniji
November 13, 2020

Policija sporoča: “Pred martinovim je na mestu spomniti na globlji pomen tega praznika, tj. solidarnost do ljudi: bodite odgovorni do sebe in do drugih.”

V tem tednu poteka tudi nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki jo koordinira Agencija za varnost prometa v sodelovanju s Policijo. Vse udeležence pozivajo k ničelni toleranci do alkohola v prometu, obenem pa tudi k spoštovanju ukrepov za zajezitev epidemije covida-19. Policija bo do 15. novembra 2020 po vsej Sloveniji izvajala poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

Iz Policije sporočajo še:

“Bodite odgovorni do sebe in do drugih: Letošnje martinovo bo imelo zaradi številnih ukrepov precej drugačno podobo, kot jo povezujemo s tem praznikom. Prav zaradi epidemije pa je na mestu spomniti tudi na globlji pomen praznovanja goda sv. Martina, to je solidarnost do ljudi in nudenje pomoči tistim, ki so je potrebni. Zato obenem pozivamo tudi k spoštovanju veljavnih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19. Bodite 0,0 voznik, spoštujte ukrepe, na pot se odpravite, če je res nujno, predvsem pa s svojim odgovornim ravnanjem prispevajte k umirjanju razmer. Bodite odgovorni do sebe in do drugih.” (Vir: Policija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *