Pričetek nacionalne preventivne akcije Alkohol

Predlog za znižanje kazni za hitrost – mnenje Zavoda Varna pot
November 5, 2020
STATISTIKA PROMETNE VARNOSTI
November 9, 2020

Vir: www-avp-rs.si

Danes se začenja 2. del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki bo potekala med 6. in 15. novembrom, koordinira pa jo Agencija za varnost prometa v sodelovanju s Policijo.

Alkohol ostaja širok družbeni problem, ki se v času epidemij krepi. V času prve epidemije (od 16. 3. do 31. 5. 2020) je bil zaznan trend povečanja števila alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč (v času prve epidemije je bilo 13,5 odstotkov povzročiteljev prometnih nesreč pod vplivom alkohola, v enakem obdobju lani pa 9,5 odstotkov). V času od 19. 10. 2020, ko je bila razglašena druga epidemija, do 3. 11. 2020, so alkoholizirani udeleženci povzročili 33 prometnih nesreč, s povprečno stopnjo 1,30 promila alkohola v krvi. Dve osebi sta bili hudo telesno poškodovani, sedem pa jih je utrpelo lažje telesne poškodbe. (Vir: AVP)

Na Zavodu Varna pot bomo akcijo pospremili s svojimi aktivnostmi, skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev širjenja okužb z SARS-CoV-2, in sicer z e-delavnicami zv0zi in 5xSTOP je KUL, z akcijo Čista nula, čista vest in prihajajočo kampanjo za večjo varnost ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *