Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Za posledicami septembrske prometne nesreče umrl 18-letnik

27. 10. 2020

18-letna voznica začetnica je 30. septembra zunaj naselja Lipa povzročila prometno nesrečo, v kateri sta se hudo poškodovala 15-letna sopotnica in takrat 17-letni sopotnik. Ta je zdaj v bolnišnici umrl, so sporočili celjski policisti. To je že osma smrtna žrtev letos na območju PU Celje.

Celjski policisti so bili obveščeni, da je v torek zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila 30. septembra 2020 nekaj pred polnočjo, umrl 18-letni sopotnik v osebnem vozilu. 

Tragično nesrečo, ki se je zgodila zunaj naselja Lipa, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, je povzročila 18-letna voznica začetnica, ki je izgubila oblast nad vozilom in zapeljala z vozišča. Najprej je trčila v travnato brežino in nato še v drevesi, med katerima se je vozilo zagozdilo. V trčenju sta se hudo poškodovala 15-letna sopotnica in takrat 17-letni sopotnik, ki je včeraj v bolnišnici umrl. Voznica se je v prometni nesreči lažje poškodovala. 

Letos je na območju Policijske uprave Celje v sedmih prometnih nesrečah umrlo osem ljudi, šest zelo mladih, so sporočili s PU Celje. 

Vse udeležence cestnega prometa so znova opozorili, naj bodo pri vožnji strpni, previdni, naj spoštujejo cestnoprometne predpise in naj vožnjo prilagodijo razmeram na vozišču in svojim voznim sposobnostim.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.