Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V nesreči umrla voznica, ki je na spolzki cesti izgubila nadzor nad vozilom

if_accident_465811

V prometni nesreči na Zgornjem Brniku je umrla voznica osebnega avtomobila. Na spolzki cesti je izgubila nadzor nad vozilom in trčila v kombi, ki je vozil nasproti. Policija opozarja vse voznike, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti, ki so daleč od poletnih.

Gorenjski prometni policisti so dopoldan na Zgornjem Brniku obravnavali smrtno prometno nesrečo. Okoli 9.20 je umrla voznica osebnega avtomobila,  ki je med vožnjo po mokri in spolzki lokalni cesti izgubila nadzor nad vozilom ter silovito trčila v kombi, ki je vozil nasproti. Gre za letošnjo deseto smrtno žrtev na gorenjskih cestah. Lani je v celem letu umrlo sedem udeležencev, sporočajo s PU Kranj. 

“Ob tragični nesreči ponavljamo poziv udeležencem, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti, ki so daleč od poletnih. Ceste so hladne, ponekod mokre, marsikje umazane, na njih pa je tudi listje, kar slabša oprijem pnevmatike s podlago. Vozite defenzivno, s prilagojeno hitrostjo znotraj omejitev in z večjo varnostno razdaljo. Pazite tudi pešci, kolesarji in ostali udeleženci v prometu,” opozarjajo. 

Vir.