Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči v Laznici umrl motorist

motorist2

Na regionalni cesti Maribor–Ruše, med Laznico in Bistrico ob Dravi, se je zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom. Udeležena sta bila osebno vozilo in 49-letni motorist.

O prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti Maribor–Ruše, v Laznici, kjer sta trčila voznik osebnega avtomobila in motorist, so bili mariborski policisti obveščeni okoli 13.30.

Motorist se je ob trku tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Maribor Anita Kovačič Čelofiga. Prometna nesreča se je zgodila, ko je 49-letni voznik motornega kolesa vozil iz Bistrice ob Dravi proti Limbušu, tedaj pa trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki je zavijal.

O prometni nesreči sta bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Cesta Maribor–Ruše, med Laznico in Bistrico ob Dravi, je bila slabe tri ure zaprta za ves promet. Spletni portal Maribor24.si pa je poročal, da je bila  cesta zaprta že v krožišču v Limbušu.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.