Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vozil pijan, uporabljal modre rotacijske luči in se predstavljal za uradno osebo

alkohol ne

Policisti so obravnavali 30-letnega Korošca, ki je vozil pijan, med vožnjo pa uporabljal modre rotacijske luči. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel v organizmu 1,3 promile alkohola. 30-letnik se je pred tem v gostinskem lokalu na Ravnah na Koroškem izdajal za uradno osebo, od zaposlene zahteval osebne podatke ter grozil z izrekanjem glob.

Ravenski policisti so v nedeljo pozno zvečer v postopku obravnavali 30-letnega občana, voznika osebnega vozila, ki je med vožnjo uporabljal modre rotacijske luči.

Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v organizmu 0,66 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka (mg/l) oziroma nekaj več kot 1,30 promila alkohola v krvi. “Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo ga pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje,” so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Policisti so mu zaradi neupravičene uporabe rotacijskih luči prav tako začasno odvzeli registrske tablice.

Ker se je 30-letni Korošec pred tem v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo, ga bodo še kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo po 305. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). “Z zbiranjem obvestil smo namreč ugotovili, da se je 30-letnik v nedeljo pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem pripeljal z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi. V lokalu je od zaposlene zahteval osebne podatke ter grozil z izrekanjem glob,” pojasnjujejo na PU Celje.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1200 evrov globe. Denarna kazen oziroma zapor do enega leta pa mu grozi, ker se je izdajal za uradno osebo.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.