Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Za posledicami nesreče umrl 64-letni mopedist

moped2

V murskosoboški bolnišnici je za posledicami prometne nesreče umrl 64-letni voznik mopeda. Ta je v začetku septembra v naselju Cven v občini Ljutomer zapeljal na bankino, izgubil oblast nad vozilom, padel po vozišču in se v nesreči hudo telesno poškodoval. 64-letnik je letošnja sedma smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih avtocestah.

Pomurski policisti so medtem v ponedeljek dopoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je na pomurski avtocesti med priključkom Vučja vas in počivališčem Grabonoš brez veljavnega vozniškega dovoljenja povzročil prometno nesrečo. Voznik iz okolice Ljubljane ni vozil po sredini smernega vozišča in je zapeljal levo ter trčil v sredinsko odbojno ograjo.

V nesreči je nastalo za okoli šest tisoč evrov škode, voznik pa se ni poškodoval. Ker ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu policisti vozilo zasegli. Odklonil je tudi preizkus alkoholiziranosti, zato je bil pridržan. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.