Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči na ‘primorki’ umrl otrok, življenje 38-letne voznice ogroženo

3C73E9B2-C4F7-4CE6-9B56-96C34561946C

Na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko se je proti Ljubljani zgodila hujša prometna nesreča. 63-letni voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo 38-letne voznice. Otrok v avtomobilu je umrl, voznico, ki je v smrtni nevarnosti, pa so odpeljali v UKC Ljubljana. Drug otrok v vozilu je bil prav tako poškodovan, a po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen. Cesta med Logatcem in Uncem je bila zaprta več ur, a je znova prevozna. 

Med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani se je nekaj pred 15. uro zgodila huda prometna nesreča. Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana je povedal, da sta trčila tovorno in osebno vozilo. V nesreči je umrl otrok, potnik v osebnem vozilu.

Po do zdaj znanih podatkih se je nesreča zgodila, ker je voznik tovornjaka zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila voznice pred njim. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer se je trčenje zgodilo.

38-letno voznico, ki je huje poškodovana, so odpeljali v UKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo. Poškodovan je bil tudi drugi otrok v osebnem vozilu, a njegovo življenje ni ogroženo. 63-letni voznik tovornega vozila ni bil poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Vse okoliščine nesreče še preverjajo.

Cesta med Uncem in Logatcem, ki je bila zaprta več ur, je znova odprta. Na neki točki je bil zastoj daljši od 19 kilometrov. 

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.