Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijan vozil 106 kilometrov na uro skozi naselje

alko-voznja (003)

Koroški policisti so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je skozi naselje v Dobji vasi vozil s hitrostjo 106 kilometrov na uro. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu na kraju odvzeli vozniško dovoljenje. Na Gorenjskem pa se je voznik traktorja, ki je prav tako “napihal”, zapeljal z vozišča, se prevrnil in pri tem poškodoval.

V četrtek okrog 20. ure so policisti v Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v naselju pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil 106 kilometrov na uro. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega  zraka (1,6 promila v krvi). Vozniku so na kraju odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ga čaka 1.000 evrov globe in devet kazenskih točk, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Gorenjski policisti pa so včeraj obravnavali traktorista, ki je v Žirovnici pri nadvozu čez avtocesto zapeljal z vozišča in se prevrnil. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek zaradi hujše kršitve.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.