Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Učenci OŠ Dravlje uživali v delavnicah Živimo Vizijo NIČ

image0-1

V okviru Evropskega tedna mobilnosti na območju in ob podpori Mestne občine Ljubljana in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana, so učenci osnovne šole Dravlje te dni spoznavali in sodelovali v delavnicah 4 Prometna deteljica, Ju3 na cesti in zv0zi.

Tudi za nas moderatorje, učitelje in učence je bila izvedba ob upoštevanju priporočil NIJZ novost in poseben izziv. Uspelo nam je in 376 učencev je v manjših skupinah, ob prilagoditvah, s pomočjo intereaktivnih vsebin spoznavalo pravila, kulturo in pasti varne mobilnosti.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.