Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri Kopru umrl 67-letni pešec

B0B4E663-7A0B-4FC6-A4C2-B1641B99A3AC

V naselju Prade v Občini Koper se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 67-letni pešec. Ta je cesto prečkal zunaj prehoda za pešce, vanj pa je trčil voznik avtomobila. Zaradi hudih poškodb je pešec umrl na kraju nesreče. 

Nesreča se je zgodila v petek ob 20.25 v križišču Pobeške ceste z ulico Sončna pot v naselju Prade, Občina Koper.

Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, je voznik avtomobila, 19-letni moški, vozil po Pobeški cesti iz smeri Bertokov proti Pobegom. Ko je pripeljal do križišča s Sončno ulico, je z njegove leve strani, zunaj prehoda za pešce, cesto prečkal 67-letni pešec. Voznik avtomobila je trčil v pešca, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 

Kot je pojasnila Anita Leskovec s PU Koper, je pešec prečkal cesto nekaj metrov za prehodom za pešce, vozniku pa ni uspelo varno ustaviti, saj ni vozil dovolj previdno v bližini prehoda. Pešec je najprej trčil v vetrobransko steklo, nato pa je prek strehe vozila padel na smerno vozišče, kjer je obležal. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je bil negativen. 

Prometna nesreča je v fazi preiskave, določen je sodni izvedenec. 


Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.