Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Generalna skupščina FEVR

8986BCEF-B3FC-4132-88C3-B3C8D0B375E6

Danes poteka Generalna skupščina Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč FEVR, katere član je tudi Zavod Varna pot.
Skupščina, ki je zaradi ukrepov Covid 19 tokrat krajša in virtualna, je obravnavala poročilo o delu, plan dela za naprej, priprave na obeležitev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč in predstavitev nove spletne strani World Day of Remembrance, finančno poročilo, volitve novega vodsta z letom 2021.
Generalne skupščine se je v imenu Zavoda Varna pot udeležila Kaja Kobal, projektna vodja, ki je predstavila aktualne aktivnosti Zavoda Varna pot ter aktivnosti preteklega leta, med drugim tudi kampanjo Izberimo življenje in skupaj recimo NE hitrosti in alkoholu.
Članicam FEVR je prenesla tudi sporočilo Violete Bulc, nekdanje evropske komisarke za promet, s katero se je pred kratkim pogovarjal Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.