Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

(ETM 2020) Drugi dan ETM, četrtek, 17. september

B3EA2BEA-8A93-4778-B8E1-7924DDAD4101

Danes smo del utripa Evropski teden mobilnosti v Ljubljani. Na ulicah smo srečevali otroke, pešce, kolesarje, voznike skirojev, ljudi na rolarjih, rolkah in podobno.. mi pa smo na osnovni šoli Vižmarje Brod v Ljubljani utrjevali program Živimo vizijo NIČ z preventivno-izobraževalno delavnico Ju3 na cesti za učence 5. razredov ter ponovno obiskali Vrtec Mladi Rod Ljubljana – enota Vetrnica, tokrat z igrano predstavo Vilko zasije na potepu, kjer so otroci na zabaven način, s pomočjo prometnih likov, spoznali pomembnost uporabe kresničke in drugih odsevnih elementov v prometu. Kar nekaj malčkov se je zaljubilo v našega Vilkota, ki vsem sporoča, naj bodo v prometu varni.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.