Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

(ETM 2020) Začenja se Evropski teden mobilnosti 2020

ETM2020-logo7

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki bo trajal do 22. septembra, pod sloganom Izberi čistejši način prevoza, bomo tudi sami proaktivno sodelovali z izobraževalnimi vsebinami Živimo VIZIJO NIČ po vrtcih in šolah po Sloveniji.

Ne glede na oblike mobilnosti, ki so v zadnjem obdobju naravnane v varovanje okolja in življenjskega prostora, pa je temelj vseh mobilnosti še vedno povezan z VARNOSTJO. In tu, z majhnimi koraki nastopimo tudi mi.

V sodelovanju z MO Ljubljana bomo v vrtcih izvajali lutkovno predstavo S Pikapoko na pot, da ne bo nezgod! in igrano predstavo Vilko zasije na potepu ter izvajali delavnice programa Živimo vizijo NIČ na ljubljanskih osnovnih šolah, Mestni občini Velenje in njenemu podžupanu Petru Dermolu bomo svečano izročili Certifikat Živimo Vizijo NIČ, saj so se v preteklem letu pridružili številnim aktivnostim na področju sledenja Viziji NIČ,  v občini Krško bomo gostje na osnovnih in srednjih šolah z e-delavnicami zv0zi, v Šentjur bomo del ETM programa, ki ga organizira Občina Šentjur, v Vrtcu Bled pa bomo prav tako lutkovno predstavo S Pikapoko na pot, da ne bo nezgod!.

Podprite nas in naše aktivnosti.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.