Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Z vozilom trčila v peško, ki je stala pri semaforju

semafor

Voznica osebnega vozila je na Karlovški cesti vozila preblizu desnega roba, trčila ob robnik, nakar jo je odbilo na hodnik za pešce, kjer je trčila v drog semaforja in v peško, ki je stala zraven. Pri tem sta bili peška in potnica v vozilu težje poškodovani.

V četrtek nekaj pred 12. uro se je na Karlovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. 

Po do sedaj zbranih obvestilih se je nesreča zgodila, ker je voznica, ki je vozila po Karlovški cesti v smeri proti Levstikovem trgu, vozila preblizu desnega roba. Z vozilom je nato trčila v robnik ob desni strani ceste, vozilo pa je odbilo na hodnik za pešce, sporočajo s PU Ljubljana. 

Tam je nato trčila v drog semaforja in nato še v peško, ki je stala pri semaforju za pešce. Pri tem sta bili tako peška kot potnica v osebnem vozilu hudo poškodovani, voznica pa je bila v nesreči lažje poškodovana. 

Vse tri so bile prepeljane v UKC Ljubljana, njihovo življenje pa ni ogroženo. Preizkus alkoholiziranosti pri voznici je bil negativen. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, še sporoča policija. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.