Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Šolska prometna služba

DEFAA58C-C3BF-48B0-9896-5F3873AA60F8

Zahvala prostovoljcem, ki vsako jutro in v popoldanskem času ob cestah v bližini vrtcev in šol varujejo naše najmlajše.

Staršem radi svetujemo, da si z otroci preberejo priporočila Agencije za varnost prometa v knjižici Prvi koraki v svetu prometa in otroka opolnomočijo s pravili, medsebojnimi odnosi in pastmi v cestnem prometu.

Ob cestah tako otroci srečujejo številne policiste, mestne redarje, predstavnike Zveza ZŠAM in prostovoljce občinskih SPV.

Eni izmed zelo aktivnih so tudi v SPV Škofljica, ki jih vsako jutro srečujemo vzdolž kočevske in dolenjske ceste. Obiskali smo jih in se jim zahvalili za njihov čas, prispevek in vlogo pri uresničevanju Vizije NIČ.

Naše videe akcije Varno v prvi šolski dan pa si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.