Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči med Bukovico in Dolenjo vasjo umrla motorist in sopotnica

motorist2

Na cesti Škofja Loka–Železniki med Bukovico in Dolenjo vasjo se je zgodila hujša prometna nesreča. Motorist je med prehitevanjem trčil v osebni avtomobil, ki je vozil nasproti. Tako on kot njegova sopotnica sta na kraju nesreče umrla. Voznik avtomobila je po prvih podatkih lažje poškodovan. Cesta je zaradi razlitih tekočin še vedno zaprta.

Kot so sporočili s PU Kranj, sta v prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti Škofja Loka-Železniki, umrla motorist in njegova sopotnica. Med prehitevanjem sta silovito trčila v nasproti vozeče osebno vozilo in zaradi poškodb na kraju nesreče umrla. Bila sta tuja državljana. Voznik osebnega avtomobila je po prvih podatkih lažje poškodovan.

Cesta je zaradi razlitih tekočin na kraju nesreče še vedno zaprta. Za osebna vozila je obvoz možen po lokalnih cestah, za avtobuse in vozila nad 7,5 t obvoza ni.

Letos je na gorenjskih cestah umrlo že devet ljudi, toliko kot lani v celem letu. “Življenje je največ, kar imamo. V prometu bodimo odgovorni in vozimo s to mislijo,” je ob tem zapisal Bojan Kos s PU Kranj. 

Vir.