Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Huda prometna nesreča mladega kolesarja pred domačim pragom

kolo-na tleh-ikona

V Preboldu se je zgodila prometna nesreča, ko je otrok z domačega vozišča s kolesom zapeljal na prednostno cesto ravno v trenutku, ko je pripeljalo tovorno vozilo. Sledilo je trčenje, mladi kolesar pa je s hudimi poškodbami pristal v ljubljanskem UKC.

Na prvi šolski dan se je v Preboldu zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bil udeležen mladoletni kolesar. Nesreča se je zgodila nekaj čez 16. uro, ko je mladoletnik z dovoza stanovanjske hiše na prednostno cesto zapeljal ravno v trenutku, ko je iz smeri Latkove vasi pripeljala 27-letna voznica tovornega vozila. Slednja trčenja ni mogla preprečiti. Deček je po trčenju padel na levi rob vozišča, voznica pa je prevozila njegovo kolo. 

Deček se je v nesreči hudo poškodoval in so ga s helikopterjem odpeljali v ljubljanski UKC. Cesta pa je bila zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odvoza udeleženega tovornega vozila za ves promet zaprta dve uri in pol.

Policisti starše in skrbnike ob tem znova opozarjajo, naj bodo pozorni na otroke, ki kolesarijo, rolajo ali se igrajo na domačih dvoriščih v bližini cest. “Prometne nesreče, ko se otroci nenadoma zapeljejo na cesto, stečejo za žogo ali v žaru igre stopijo na vozišče, so pogoste. Posledice pa običajno zelo hude,” so dodali na PU Celje.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.