Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri naselju Št. Jurij umrla 72-letnica

pn

Pri naselju Št. Jurij v občini Grosuplje se je zgodila prometna nesreča. 48-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom ter po vožnji po strmem klancu navzdol trčila v drevje. Voznica in 72-letna sopotnica sta bili v nesreči hudo poškodovani, slednja je kasneje v bolnišnici umrla.

V soboto se je ob 11.25 zunaj naselja Št. Jurij v občini Grosuplje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 72-letna sopotnica, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 48-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila od Velikih Lipljen proti Št. Juriju, zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, preko bankine zapeljala z vozišča in nato po vožnji po strmem klancu navzdol trčila v drevje. Voznica in 72-letna sopotnica v njenem vozilu sta se v nesreči hudo telesno poškodovali in bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana, kjer pa je sopotnica zaradi hudih poškodb istega dne okoli 14.30 umrla.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.