Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Policija išče voznika, ki je pobegnil s kraja nesreče

Policija

Na Štajerski cesti v Ljubljani se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik in peška. Slednja je bila v nesreči huje poškodovana. Voznik je nato s kraja pobegnil, zato policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da to sporočijo na številko 113.

Danes, nekaj pred 5. uro, se je na Štajerski cesti pred križiščem z Dunajsko cesto zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik z vozilom neznane znamke in barve ter peška. Slednja je bila v nesreči huje poškodovana, a njeno življenje ni ogroženo. 

Neznani voznik peški ni pomagal in je po trčenju odpeljal v smeri Črnuč. 

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policija naproša vse, ki bi kar koli vedeli o nesreči, da to sporočijo na številko 113. Lahko se obrnejo tudi na Policijsko postajo Bežigrad, in sicer na telefon 01 589 60 00, lahko pa tudi anonimno na 080 1200. 

Policija prav tako poziva pobeglega voznika, da pokliče na eno izmed navedenih številk ali se zglasi na policijski postaji. 

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.