Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Po prevračanju avtomobila voznik v smrtni nevarnosti

flipped car

V soboto se je na območju Gorišnice pripetila prometna nesreča s težjo telesno poškodbo. Voznik osebnega vozila je zapeljal s ceste po strmem hribu, zaradi česar se je vozilo začelo prevračati. Med tem se je huje poškodoval, v UKC Maribor ga je odpeljal reševalni helikopter in je v smrtni nevarnosti.

Nesrečo s težjo telesno poškodbo so včeraj okoli 18.30 obravnavali policisti Policijske postaje Gorišnica. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da  je voznik osebnega vozila obračal svoje vozilo na strmem nabrežnem delu ceste, kjer je med manevrom obračanja zapeljal s ceste.

Vozilo je pričelo nekontrolirano drseti po strmem hribu, nakar se je obrnilo in začelo prevračati. Voznik je zaradi sunkovitega obračanja padel iz vozila in se pri tem huje poškodoval. S kraja je bil odpeljan z reševalnim helikopterjem v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je v smrtni nevarnosti. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.