Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vožnja z mopedom po avtocesti je 65-letnika stala življenja

motorist

V zadnji del mopeda, ki sploh ne bi smel voziti po avtocesti, poleg tega pa je bil še neosvetljen, je v četrtek zvečer trčil voznik osebnega vozila. Mopedist prav tako na glavi ni imel čelade, zaradi hudih poškodb pa je umrl na kraju nesreče. Nesreča se je zgodila na štajerski avtocesti.

Sinoči, okoli 22. ure, se je na štajerski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Kot so sporočili s PU Ljubljana, je 65-letni voznik mopeda vozil po vključevalno-izključevalnem pasu avtoceste iz smeri Sneberij proti Šentjakobu. Za njim je pripeljal 64-letni voznik osebnega vozila, ki je pred izvozom z avtoceste Šentjakob zapeljal desno, proti izvozu z avtoceste in trčil v zadnji del mopeda. Voznik tega je na kraju nesreče umrl.

Ljubljanski policisti so sporočili, da mopedist na glavi ni imel čelade, po prvih podatkih pa moped tudi ni bil osvetljen, prav tako pa je vožnja z mopedom po avtocesti prepovedana. “Policisti so opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah  in okoliščinah nesreče pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo,” so še sporočili.

V letošnjem letu je na območju PU Ljubljana v prometnih nesrečah umrlo 16 udeležencev. Policisti zato vse voznike pozivajo, naj vozijo varno in naj upoštevajo cestno prometne predpise. Prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti. Pazite na pešce na cesti, še posebej bodite pozorni do otrok, ki se ob začetku šolskega leta vračajo na naše ceste. Le z odgovornostjo lahko vsi skupaj pripomoremo, da bomo varni na cestah in da bo nesreč manj, še poudarjajo.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.