Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V prometni nesreči pri Slapu ob Idrijci umrl domačin

if_accident_465811

Policisti so sporočili, da je malo pred osmo uro zjutraj v naselju Slap ob Idrijci prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je umrl voznik.

48-letni domačin je vozil osebni avtomobil znamke Mitsubishi Outlander iz smeri Idrije pri Bači proti Dolenji Trebuši. V naselju Slap ob Idrijci je pripeljal po klancu navzgor v desni pregledni ovinek in nato zapeljal levo preko prekinjene ločilne črte, na levo smerno vozišče, pravijo na PU Nova Gorica. 

“V tem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila,” so še zapisali.  Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, voznik osebnega avtomobila je s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi del tovornega vozila. Pri tem je osebni avtomobil odbilo nazaj v nasprotni smeri vožnje, ter ga prevrnilo na streho. Voznik je ostal ukleščen v vozilu in pri tem utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.