Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Novinarska konferenca MOL pred začetkom novega šolskega leta

290FF0E7-5EC7-43F8-A255-410EE01E33D1

Ob začetku šolskega je Mestna občina Ljubljana organizirala novinarsko konferenco v Veliki sejni dvorani Mestne hiše, kjer so bile predstavljene različne aktivnosti na območju MO Ljubljana pred začetkom novega šolskega leta 2020/2021. V imenu Zavoda Vran pot se je novinarske konference udeležil Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot.

Poleg gostitelja podžupana Aleša Čerina so na novinarski konferenci so sodelovali še:

  • Marija Fabčič, vodja Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MU MOL;
  • Marjan Gorup, predsednik aktiva ravnateljev OŠ in ravnatelj OŠ Prežihovega Voranca;
  • Margarita Emeršič, vodja Odseka za prekrškovne finance in tehnično poslovanje na Mestnem redarstvu MOL;
  • mag. Stanislav Vrečar, direktor Policijske uprave Ljubljana;
  • Jože Hribar, v.d. direktorja Javne agencije RS za varnost prometa;
  • Janez Stariha, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL;
  • Zvone Milkovič, predstavnik prostovoljcev.

Več infomarcij o prestavljenih vsebinah je na voljo tukaj.

Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot, je predstavil nove e-izobraževalne programe za učence za 3. VIO, starše in učitelje s
področja varne mobilnosti, ki smo jih oblikovali kot alternativo že obstoječim izobraževalnim programom »Živimo Vizijo NIČ«. Izpostavil je prednost programov, ki omogočajo izvedbo, ne glede na ukrepe in omejitve zaradi trenutne situacije širjenja koronavirusa.

Predstavljeno bilo tudi nadaljevanje družbeno-ozaveščujoče kampanje na socialnih omrežjih Izberimo življenje in skupaj recimo NE hitrosti in alkoholu, in sicer Varno v prvi šolski dan 2020/2021.

S sporočilnostjo kratkih videev želimo opozoriti udeležence na povečano prisotnost otrok v prometu ter pravilno udeležbo deležnikov na cestah, ki lahko soustvarjamo večjo varno mobilnost in Vizijo NIČ.


PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.