Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Črni petek na slovenskih cestah: Huda prometna nesreča, ki je vzela 4 življenja

3C73E9B2-C4F7-4CE6-9B56-96C34561946C

Na cesti Poljane pri Mirni Peči–Novo mesto se je popoldne, nekaj po tretji uri, zgodila huda prometna nesreča. Po prvih ugotovitvah policije sta čelno trčili dve osebni vozili, v nesreči pa so umrle štiri udeležene osebe, tudi otroka.

Kot so sporočili s PU Novo mesto, so bili nekaj po tretji uri popoldne obveščeni o prometni nesreči na cesti Poljane pri Mirni Peči–Novo mesto (stara hitra cesta H1). 

Po prvih ugotovitvah ogleda je 38-letni voznik, doma iz okolice Novega mesta, peljal proti Novemu mestu, nasproti mu je pripeljala 56-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz okolice Trebnjega. Zgodilo se je čelno trčenje, pri čemer je osebni avtomobil 38-letnika, v katerem je imel še dva otroka, zaradi silovitosti trka zgorel. Vsi štirje udeleženci prometne nesreče so umrli na kraju. 

Na kraju so posredovali gasilci, reševalci in policisti.  O dogodku sta bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Preiskava okoliščin nesreče z ogledom kraja še ne bo končana, saj bo treba podrobneje preučiti še sledove na obeh vozilih, ki jih je policija zasegla.

Tone Kos, policijski inšpektor na PU Novo mesto,  je pojasnil, da je bila, ko je bila frekvenca prometa na tej cesti resnično velika, ob petkih, nedeljah in praznikih, cesta pogosto prizorišče nesreč. Odkar pa tukaj vzporedno poteka avtocesta ne beležijo posebnosti, tudi cesta sama je opremljena s takšno prometno signalizacijo, ki jasno zapoveduje prepoved prehitevanja, je povedal. 

Zaenkrat še ugotavljajo, kaj se je dogajalo v tragičnih trenutkih. Ko gre za takšno vreme, kot je zdaj, ko so idealni pogoji za vožnjo,  se lahko zgodi, da ljudje po opravljenih službah niso več tako zbrani, kot bi morali biti, poudarja: “Temu lahko botruje vroč zrak v avtomobilu, pomanjkanje vode in oseba je manj zbrana. Preveč se uporablja tudi mobilne naprave, nemalokrat je to vzrok za manjšo zbranost in posledično nastanek prometne nesreče.” Ali se je to zgodilo  tudi danes, je težko ugibati, policijska preiskava še poteka, je zaključil. 

Nesreča se je sicer zgodila na istem mestu kot tragična nesreča, v kateri je pred 15 leti umrlo osem ljudi. Kombi je 21. aprila 2005 trčil v nasproti vozeči priklopnik, naložen z osebnimi avtomobili, ki je zato zapeljal na nasprotni pas, se prevrnil in pod seboj pokopal tri osebna vozila. Ta so zagorela, v njih pa so ostali ukleščeni ljudje. Med smrtnimi žrtvami so bile štiri delavke takratnega Laboda in družina iz Gorenjske, tudi petletna deklica.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.