Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

(PRISPEVEK) Veselje do življenja – ZVP ambasadorka Taja Metličar

154E9355-9E08-4DFC-9320-85DA189884BE

Kjer je volja, tam je pot, tudi po hudi poškodbi in posledicah prometne nesreče.. bi lahko zapisali ob življenski zgodbi naše mlade ambasadorke Taje Metličar. Na RTVSLO.si v oddaji Tednik so med izbranimi zgodbani tekočega leta ponovno izpostavili življensko pot – od kome do materinstva naše Taje.
Taja, ki tudi v letošnji poletni kampanji Darilo življenju sodeluje in sporoča vsakemu izmed nas, da ima medsebojno spoštovanje v prometu svoj pomen in smisel.
Prispevek si lahko ogledate tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.