Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V dveh nesrečah na naših cestah ugasnili dve življenji

3C73E9B2-C4F7-4CE6-9B56-96C34561946C

V soboto so naše ceste vzele dve življenji. Na cesti Vrba-Žirovnica je voznik osebnega avtomobila trčil v železniški nadvoz in na kraju dogodka umrl. V naselju Štanjel v občini Komen pa je motorist izgubil oblast nad vozilom in pričel bočno drseti, nato pa trčil v kamniti zid. Tudi on je umrl na kraju.

Policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči, v katerih sta dve osebi umrli, so sporočili v jutranji kroniki. 

Prva nesreča se je zgodila okoli 18. ure na cesti Vrba–Žirovnica pri podvozu. Kot so sporočili s PU Kranj, je voznik osebnega avtomobila med vožnjo iz smeri Žirovnice proti Vrbi trčil v železniški nadvoz in na kraju dogodka umrl. 

Voznik, gre za slovenskega državljana, je bil v nesreči udeležen sam. 

Pri Štanjelu umrl motorist 

Še ena nesreča s smrtnim izidom pa se je zgodila ob 22.55 v naselju Štanjel v občini Komen.

30-letni voznik neregistriranega motornega kolesa je vozil skozi naselje. Izgubil je oblast nad vozilom in pričel bočno drseti, nato pa je trčil v kamniti zid. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl, so sporočili policisti. 

Med vožnjo ni uporabljal čelade.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.