Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Izživljanje na cesti: vozil z 2,8 promila alkohola v krvi

alko-kljuci

Gorenjski policisti so obravnavali dva primera izživljanja na cesti. V enem primeru so škofjeloški policisti obravnavali voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (2,8 promila). 

Voznik je imel veljaven tudi ukrep prepovedi vožnje, so pojasnili na PU Kranj. Policisti so ga pridržali, vozilo pa zasegli. 

Kranjski policisti pa so včeraj zvečer v Kranju obravnavali voznika začetnika, ki je na omejitvi 50 kilometrov na uro vozil s hitrostjo 111 kilometrov na uro. 19-letnik je izpit opravil 3. avgusta letos. Vozilo je na kraju prevzel eden od njegovih staršev. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.