Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Voznik tovornjaka zavil s ceste, trčil v parkirani avtobus in umrl

Policija

V naselju Merljaki na območju občine Renče – Vogrsko se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 36-letni voznik tovornega vozila, so sporočili z Generalne policijske uprave. Voznik je na lokalni cesti iz Bukovice proti Renčam v levem ovinku zapeljal z vozišča ter trčil v parkiran avtobus.

Nesreča se je zgodila v četrtek ob 10.35. Voznik je po trčenju v avtobus ostal ukleščen v vozilu in zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Rešiti so ga poskušali gasilci JZGRD GE Nova Gorica, ki so ga s tehničnim posegom izvlekli iz vozila, vendar je bilo prepozno. 

Policisti Policijske uprave Nova Gorica okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.