Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

64-letna povzročiteljica nesreče v Novem mestu s 3,8 promila alkohola

alko-kljuci

Policisti so v petek v Novem mestu obravnavali nesrečo, ki jo je povzročila 64-letna voznica, ki je imela v litru izdihanega zraka 1,82 miligramov alkohola oz. v krvi 3,8 promila alkohola. Dan pozneje je v Novem mestu povzročil nesrečo 51-letni alkoholiziran voznik, ki se je poleg tega nedostojno vedel in zaradi tega pristal v pridržanju.

Povzročiteljica nesreče je zaradi nepravilne vožnje trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 49-letni voznik. Policisti so voznici, ki se v nesreči ni poškodovala, odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Dan pozneje pa so novomeški policisti obravnavali nesrečo, ki jo je povzročil 51-letni voznik osebnega avtomobila. Na kraju se je nedostojno vedel in se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. V litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligrama alkohola, zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poleg tega so policisti med kontrolo prometa na Obrežju zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku tovornega vozila s priklopnikom, bolgarskih registrskih oznak. 42-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligrama alkohola, zato so mu odvzeli prostost, ga pridržali in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Policisti so danes zjutraj na mejnem prehodu Obrežje zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus tudi 41-letnemu vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so še sporočili policisti.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.