Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijani voznik v predoru Markovec trčil v robnik in pristal na strehi

23DC81C0-315A-4A25-8830-6F633CB7431D

V predoru Markovec se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen pijani 36-letnik iz Zgornjega Dupleka. Zapeljal je preblizu desnemu robu in trčil v robnik, vozilo se je nato odbilo od robnika in pristalo na strehi. Pristojni voznike opozarjajo, da naj vozijo trezni in naj ne povzročajo nevarnosti v prometu.

V predoru Markovec  v smeri proti Kopru se je včeraj nekaj čez polnoč zgodila prometna nesreča.  Po podatkih Policije je bil v nesreči samoudeležen 36-letnik iz Zgornjega Dupleka. 

Policisti so ugotovili, da je voznik v predoru zapeljal preblizu desnemu robu in trčil v robnik, vozilo pa se je nato odbilo od robnika in se prevrnilo na streho. 

Voznik je opravil alkotest, ki je pokazal rezultat 0,72 mg/l. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil predor zaprt do 2.10. Zoper 36-letnika, ki se je v nesreči lažje poškodoval, bodo policisti podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške. V družbi Dars voznike znova opozarjajo, da vozijo izključno trezni in ne povzročajo nevarnosti.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.