Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na Gorenjskem v prometni nesreči umrl voznik

if_accident_465811

Letos je na Gorenjskem v prometnih nesrečah umrlo že pet oseb, zadnja prav danes zjutraj. V Podbrezjah je voznik v ostrem ovinku zapeljal naravnost in silovito trčil v drevo. Policisti svetujejo umirjeno in previdno vožnjo.

Ob 7.40 se je v Podbrezjah zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Voznik osebnega vozila je na glavni cesti v ostrem ovinku zapeljal naravnost na začetek kovinske varovalne ograje in silovito trčil v drevo za ograjo. Kot so sporočili s PU Kranj, je bil voznik, ki je v nesreči umrl, v vozilu sam. 

To je že peta letošnja smrtna žrtev v prometu na Gorenjskem, zato policisti vse udeležence v prometu pozivajo k varni udeležbi v prometu in preprečevanju tveganj z defenzivno vožnjo. S preventivnim načinom lahko namreč zmanjšamo možnost nastanka nevarnosti. 
Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.