Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pri Javorju z avtom trčil v tovornjak in umrl

tovornjaki2

Na cesti Črna na Koroškem–Šoštanj se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik avtomobila, ki je trčil v tovornjak. Po besedah predstavnika Policijske uprave Celje ogled kraja nesreče še poteka, več okoliščin nesreče še ni znanih. Cesta je zaprta za ves promet.

S Policijske uprave Celje so nas obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti med Črno na Koroškem in Šoštanjem. Blizu naselja Javorje sta ob 10.42 trčila osebni avtomobil in tovornjak. “Voznik tovornega vozila je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico Slovenj Gradec, voznik osebnega avtomobila pa je na kraju nesreče umrl,” je sporočil predstavnik PU Celje Božidar Pezdevšek.

Ogled kraja prometne nesreče še poteka, cesta pa je zaprta za ves promet. Po poročanju Prometno-informacijskega centra je obvoz urejen skozi Slovenj Gradec.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.