Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

62-letna voznica trčila v drevo in zaradi hudih poškodb umrla

pn

V bližini naselja Markovščina se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 62-letna voznica. Ta je na mokrem in spolzkem vozišču izgubila oblast nad vozilom, nato pa na nasprotni strani vozišča trčila v prometni znak in drevo. Prepeljali so jo v bolnišnico v Izolo, a je zaradi hudih poškodb umrla. V nesreči se je poškodoval tudi njen pes, oskrbel ga je dežurni veterinar.

V nedeljo okoli 16.50 se je na glavni cesti v bližini naselja Markovščina v občini Hrpelje-Kozina zgodila huda prometna nesreča. Po podatkih Generalne policijske uprave je 62-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Materije proti Markovščini.  V desnem preglednem ovinku je na mokrem in spolzkem vozišču izgubila oblast nad vozilom, nato pa na nasprotni strani ceste trčila v prometni znak in drevo. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.