Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

PRVI VIKEND ČISTA NULA ČISTA VEST JE ZA NAMI – REZULTATI

Ta vikend je za nami prva izmed preventivnih akcij varne mobilnosti na temo alkohola in prepovedanih drog – Čista NULA, čista VEST.

Bili smo v Velenju, Celju in Ljubljani ter nagovorili  1560 aktivnih udeležencev v prometu.

Preizkus alkoholiziranosti je opravilo 916 oseb. 32% preizkušenih udeležencev je bilo pijanih.

  • 0,0 mg/l = 421 – (46%)  TREZNIH UDELEŽENCEV  
  • do 0.24 mg/l (0.5 g/kg) = 201 – (22%) POD MEJO ZAKONSKE REGULATIVE  
  • 294 (32%) PIJANIH UDELEŽENCEV;
  • od 0.24 do 0.52 mg/l (1.1 g/kg) = 283 (31%)
  • nad 0.52 mg/l (1.1 g/kg) = 11 (1%)

Več o akciji in rezultatih na voljo tukaj.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.