Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na primorski avtocesti vozila v napačno smer

hitrost2

Zjutraj je voznica belega vozila na primorski avtocesti peljala v napačno smer, je zapisal voznik, ki je bil priča dogodku. Voznica je vozila v napačni smeri na avtocesti proti Vrhniki. Iz posnetka je razvidno, da je vozila po odstavnem pasu. Glede na to, da so na avtocestah hitrosti visoke in glede na dejstvo, da je bila zaradi močnega dežja tudi slabša vidljivost, se gre le sreči zahvaliti, da ne poročamo o prometni nesreči, ki bi se lahko končala tudi tragično.

O dogodku so obvestili tudi policijo, nam je sporočil tiskovni predstavnik ljubljanskih policistov Tomaž Tomaževic. “Danes, nekaj pred 6. uro smo bili obveščeni, da po primorski avtocesti od Vrhnike v smeri Kopra, po nasprotni strani avtoceste, vozi voznica osebnega vozila Renault megane. Na kraj je bilo takoj napotenih več patrulj, ki so ustavile promet iz smeri Kopra in 42-letno voznico, ki je počasi vozila po odstavnem pasu, kmalu izsledile ter ustavile pred izvozom Logatec.” Tomaževic je še dodal, da policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjajo vse okoliščine dogodka, ter bodo izvedli ustrezne ukrepe.

Na vprašanje kakšna kazen oziroma globa čaka voznico, pa je Tomaževic povedal, da gre v konkretnih primerih, odvisno od ugotovljenih okoliščin, lahko ali za prekršek,  za katerega je zagroženih 1200 evrov kazni in 18 kazenskih točk, ali pa za kaznivo dejanje “Nevarne vožnje”.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.