Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Umrl 54-letni voznik in njegova 23-letna sopotnica

pn

Včeraj, okoli 16.30, se je na regionalni cesti zunaj naselja Radmirje med Gornjim Gradom in Ljubnem ob Savinji zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli dve osebi, so sporočili s PU Celje. V nesreči sta bili udeleženi tovorno in osebno vozilo.

Prometna nesreča se je zgodila, ko se je 54-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz Gornjega Gradu proti Ljubnem, v križišču vključeval v promet, v tistem trenutku pa je po prednostni cesti pravilno pripeljal 27-letni voznik tovornega vozila. Ta nesreče kljub zaviranju in umikanju ni mogel preprečiti. Po trčenju je tovorno vozilo potiskalo osebni avtomobil čez nasprotno smerno vozišče, kjer so trčili v postavljeno prometno signalizacijo in po travnati brežini v manjša drevesa.

54-letni voznik in njegova 23-letna sopotnica, oba doma z območja Policijske postaje Mozirje, sta na kraju nesreče umrla.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.