Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

(VIDEO) Taja Metličar, naša mlada ambasadorka – navdih za življenje

taja tednik

V včerajšnji oddaji Tednik smo spremljali njeno zgodbo … Se kdo od nas zaloti v mislih, počutju, da se pa tega res ne da, da imamo vsega dovolj, da je to nemogoče? Če se, ni s tem nič narobe, najbrž vsak od nas to kdaj doživi. Ko pa spoznamo in doživimo ljudi kot je Taja, pa lahko rečemo: nemogoče je mogoče … vztrajnost, ljubezen do življenja, ljubezen bližnjih, trud, pozitiven odnos do dela in bližnjih, strokovna pomoč … Draga Taja in vsi tvoji, ponosni smo na vas!

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.