Odvzel prednost 37-letnemu motoristu, ki se je huje telesno poškodoval

Prilagodimo hitrost, rešimo življenja
May 22, 2020
Pri Ljubljani umrl 35-letni motorist
May 24, 2020

Slika je simbolična (Vir: Canva.com)

Danes, okoli 13. ure, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v križišču Tržaške in Viške ceste v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena 34-letni voznik osebnega vozila in 37-letni motorist. 

Kot so sporočili s PU Ljubljana, se je po do sedaj znanih podatkih prometna nesreča zgodila, ker je voznik, ki je pripeljal iz smeri Dolgega mosta proti centru, v križišču zavijal levo, pri tem pa odvzel prednost  motoristu, ki je pripelja nasproti. 

V trčenju se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana,  njegovo življenje pa je ogroženo. Ogled prometne nesreče, ki sta se ga udeležila dežurni preiskovali sodnik in tožilec, še poteka, preverjajo vse okoliščine nesreče. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bo o ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Ljubljana. 

Najpogostejša vzroka prometnih nesreč, v katerih so udeleženi vozniki enoslednih motornih vozil, sta neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti. Krivda za prometno nesrečo pa ni vedno na strani motoristov, saj vozniki enoslednih vozil običajno povzročijo le polovico prometnih nesreč, v katerih umrejo. Zato policisti pozivajo k previdnosti.

Vir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *