Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Odvzel prednost 37-letnemu motoristu, ki se je huje telesno poškodoval

Policija

Danes, okoli 13. ure, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v križišču Tržaške in Viške ceste v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena 34-letni voznik osebnega vozila in 37-letni motorist. 

Kot so sporočili s PU Ljubljana, se je po do sedaj znanih podatkih prometna nesreča zgodila, ker je voznik, ki je pripeljal iz smeri Dolgega mosta proti centru, v križišču zavijal levo, pri tem pa odvzel prednost  motoristu, ki je pripelja nasproti. 

V trčenju se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana,  njegovo življenje pa je ogroženo. Ogled prometne nesreče, ki sta se ga udeležila dežurni preiskovali sodnik in tožilec, še poteka, preverjajo vse okoliščine nesreče. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bo o ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Ljubljana. 

Najpogostejša vzroka prometnih nesreč, v katerih so udeleženi vozniki enoslednih motornih vozil, sta neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti. Krivda za prometno nesrečo pa ni vedno na strani motoristov, saj vozniki enoslednih vozil običajno povzročijo le polovico prometnih nesreč, v katerih umrejo. Zato policisti pozivajo k previdnosti.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.