Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Prilagodimo hitrost, rešimo življenja

hitrost2

Hitrost je glavni vzrok prometnih nesreč v Sloveniji in v EU. Eno tretjino vseh prometnih nesreč s smrtnih izidom povzroči prevelika in neprilagojena hitrost. Ste vedeli? Če bi povprečno hitrost na vseh cestah v EU zmanjšali le za 1 km / h, bi lahko vsako leto rešiti 2.100 življenj (vir: ETSC).

Slovenska policija v obdobju od 15. marca do 15. maja letos beleži povečan delež prometnih nesreč, povzročenih zaradi neprilagojene hitrosti. Ta je znašal skoraj četrtino vseh prometnih nesreč, oziroma 23 %, v lanskem primerjalnem obdobju pa je znašal manj kot petino, oziroma 17 %.

Dragi vozniki, nikoli naj se vam ne mudi toliko, da ne bi na koncu prišli na cilj! Ne povzročite sebi in svojim najdražjim tragične izkušnje trpljenja zaradi prometne nesreče. Kaj pa pomeni zmanjšanje žrtev na slovenskih cestah? Smo lahko toliko strpni, korektni, spoštljivi in tolerantni drug do drugega?

Problematika neprilagojene hitrosti je ena glavnih tem tudi na naših delavnicah za učence zadnje triade in srednješolce 5x STOP je kul, ki je sedaj možna tudi v spletni izvedbi.