Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Tri osebe umrle za posledicami prometnih nesreč

pn

Okoli 9.30 v ponedeljek je bila policija obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti pri Senožetih.  Po ugotovitvah policije je mladoletna peška hodila ob robu vozišča ter stopila na vozišče v času, ko je mimo pripeljal voznik osebnega avtomobila. Trčenja ni mogel preprečiti. Policija je po do zdaj zbranih podatkih ugotovila, da je mladoletna peška hodila ob robu vozišča in nato nenadoma stopila na cesto ravno v času, ko je mimo pripeljal voznik osebnega vozila. Ta trčenja ni mogel preprečiti, sporoča PU Ljubljana. V nesreči se je peška huje poškodovala. Odpeljali so jo v UKC Ljubljana, kjer pa je kasneje umrla. Policisti še nadaljujejo ugotavljanje vseh okoliščin prometne nesreče. 

Vir.

Po ponedeljkovi prometni nesreči na dolenjski avtocesti, v kateri je umrl 70-letni voznik osebnega avtomobila, je kasneje zaradi posledic nesreče v bolnišnici umrl tudi 48-letnik. Voznik je vozil po levem prometnem pasu v nasprotni smeri na avtocesti iz smeri Rudnika proti Grosuplju. Čelno je trčil v vozilo 48-letnika, pri tem pa umrl.

Vir.

Za posledicami prometne nesreče je umrl tudi 82-letni vozik, udeleženec nesreče, ki se je zgodila 25. aprila. Povzročitelj, ki je bil pod vplivom drog, je sekal ovinek, in tako povzročil tragično trčenje.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.