Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Strpnost in zbranost naj bosta vodili tudi pri zastojih zaradi vzdrževalnih del na cestah

Malence-TW

Veliko je bilo že napisanega o ravnanju, navadah, priporočilih in nasvetih voznikom v primerih prometnih nesreč, delovišč, zastojev ipd.  Nemalokrat pa dodatne zastoje, nemoč posredovanja intervencijskih služb povzročamo sami. Nemalokrat se radi obnašamo, kot da smo sami na celotnem voznem pasu, do potankosti želimo videti in se lastno prepričati kaj in zakaj se dogaja neka zapora, se po potrebi celo malce ustaviti, da potešimo svojo radovednost in zvedavost. In ni nič nenavadno, če jezi, zaradi mnenja “kako bi bilo lahko bolje” in “koliko smo čakali”, po nepotrebnem sledi divja vožnja naprej. Niti ni pomembno ali se v tem prepoznamo ne, saj opisano vedno počnejo le “drugi-oni tam”, mi ne. S posledicami “onih-tam”, pa se prej ali kasneje srečamo pri nas.

Da bi bilo tovrstnih “srečevanj” vse manj, pa pohvala Darsu za celovito ter pravočasno informacijo in nasvetom.

In če nas dnevna ali občasna pot v prihodnje vodi v smeri Golovca, velja pomisliti “Kaj sam lahko storim za lažjo pretočnost ali varnost?” Odločitev, ki jo sprejmemo pri sebi in delimo z drugimi, imenujemo mala šola Vizije NIČ.

Torej:

  • načrtujmo naše poti
  • ovrednotimo prometne informacije in se ne ustrašimo poiskati nove, druge, vzporedne poti
  • smo strpni in osredotočeni na tok prometa pred nami
  • širimo prijaznost in pozitiven odnos med udeleženci
  • posredujmo informacijo Darsa ali PIC pravočasno svojim kolegom in prijateljem.

Dodajmo svoj košček k strpnosti, pretočnosti in varni mobilnosti.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.